Bioderma: čistiaci gél Atoderm Moussant

Slovo "hygiena" pochádza z gréčtiny a je aj samostatnou vedou pojednávajúcou o zdravom spôsobe života. Okrem iného sa zameriava hlavne na čistotu, o ktorej nám už od malička rodičia hovorili, že je pol života. Ľudia so suchou pokožkou alebo atopickým ekzémom o tom vedia svoje, pretože tí vo svojej kúpeľni naozaj trávia veľa času. Dnes si predstavíme jeden prípravkov, ktorý im pri tom robí spoločníka - Atoderm Moussant.


Látky, ktoré sú obsiahnuté vo väčšine prípravkov Atoderm určených na hygienu som už čiastočne predstavila v článku o dermálnej vode. Šlo o mannitol, xilitol a ramnózu, ktoré sú významnými antioxidantmi a okrem svojho konzervačného účinku sa podieľajú aj na spomaľovaní starnutia pokožky, čiže minimalizujú stratu pevnosti a elasticity ľudskej pokožky. Poďme si teda predstaviť aj tie ostatné, ale najskôr spravíme takú malú rekapituláciu názvov prípravkoch, ktoré do tejto veľkej rodiny patria:
  • Atoderm Moussant (200 a 500ml)
  • Atoderm Sprchový gél (200 a 500ml)
  • Atoderm Umývacia kocka
Atoderm Gel Moussant (200 a 500ml)

Veľkou prednosťou a možno tak trošku aj nevýhodou prípravkov dennej hygieny Atoderm je fakt, že sú (až na jeden) bez parfémov. Výnimkou nie je ani Moussant (na spodnom obrázku ho môžete vidieť vľavo). Kto čakal nejakú extra vôňu, toho sklamem. Tieto vecičky nevoňajú, ba niekomu nemusia byť vôbec príjemné vône obsiahnutých olejov. Ak by som to mala popísať, je to taká "margarínová vôňa", ale vôňu rozumný dospelý človek nerieši. Atoderm je liek a tie nemajú voňať, ale predovšetkým liečiť.

Moussant (alebo ak chcete, tak penivý gél) nepoužívam ja, ale momentálne ho má môj krstný otec, ktorý ho dostal odo mňa darom. Ja si ho zabobstarám zasa až na zimu, keď budem mať zasa suchú kožu na rukách i nohách.

Je to čistiaci gél obohatený o palmový olej - skvelú ochrannú a zvláčňujúcu látku. Palmový olej sa považuje tiež za veľmi významný antioxidant, pretože obsahuje vitamín A a tiež vitamín E.

Vďaka svojim zložkám gél pôsobí ako jemné mydlo a tvorí jemnú penu, ktorá má veľmi dobré čistiace účinky, no k tomu logicky potrebuje vodu. Niekto Moussant aplikuje ako šampón (napení ho v dlani s trochou vody a potom natrie na telo), no praktickejšie je naniesť ho priamo na telo ako klasický sprchový gél a až na pokožke ho napeniť. Vtedy lepšie odstráni povrchové nečistoty z tela. Tento na dotyk veľmi príjemný gél jemne zbaví pokožku nadmernej mastnoty a špiny na povrchu a potom na nej vytvorí ochranný film. Dôležité pravidlo je pokožku nedrhnúť (a to ani pri sušení), aby sa nepoškodila ešte viac a tiež ju zbytočne dlho nemáčať, pretože to zintenzívňuje svrbenie, ale to už vie azda každý, kto atopickým ekzémom trpí.

Máte doma bábätko, ktoré trpí ekzémom? Určite vyskúšajte tento Moussant. Je taký jemný, že ho vraj používa aj krstného malý syn, bábätku teda určite neuškodí. Má ho aj sesternica a má s ním podobné skúsenosti.

Atoderm Moussant pokožku dôsledne umyje, upokojí a dodá jej prirodzenú jemnosť a vláčnosť. Nemusí sa striktne používať len ak trpíte atopickým ekzémom. Užijete si ho aj v zime, keď vám prechody z vykúrených miestností do mrazu systematicky ničia pleť a dôsledkom týchto zmien sa vám pokožka lúpe. Ak máte pochybnosti, vyskúšajte si najskôr malé balenie a keď sa osvedčí, kúpte si to veľké aj s dávkovačom, viac sa oplatí a pumpička je aj praktická.

Hodnotenie výrobku (hodnotil krstný otec):

Textúra: stredne tekutý (je to taký hutnejší matný biely gél)
Hydratácia: 4
Výživa a premastenie pleti: 5
Čistiaci účinok: dobrý
Celková spokojnosť: 10 (synček krstného by dal asi 9, pretože mu prípravok údajne vôbec nevoňal)

Moje hodnotenie výrobku:

Textúra: súhlasím s krstným, že je stredne hustý, pumpička sa veľmi hodí
Hydratácia: u mňa tiež asi 4 (vyššia známka je už len 5)
Výživa a premastenie pleti: jednoznačne maximum - 5, pokožku som mala jemnú ešte aj ráno
Čistiaci účinok: dobrý, bola som prekvapená, že aj mastnejší gél dokáže tak pekne vyčistiť
Celková spokojnosť: 10 (vôňu absolútne neriešim)
Cena: 200 ml balenie stojí okolo 13 EUR, za 500 ml zaplatíte cca 19 EUR

Atoderm Moussant v skúške určite obstál. Vrelo odporúčam každému.
ZDIEĽAJTE:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes